Kako se Jadranka Kosor odrekla slogana “Za Dom – Spremni”?

Širimo činjenice
  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Večernji list održava konferenciju “5 godina u EU”.  Na konferenciji, kao govornici, sudjeluje dosta gospodarstvenika, političara, stručnjaka za pojedina područja. Između ostalih, našla se na konferenciji i Jadranka Kosor. Što je i normalno. Tijekom završetka pregovora o pristupanju EU, Jadranka Kosor je bila premijerka Hrvatske. Ostala je na čelu tadašnje vlade HDZ-a, nakon povlačenja Ive Sanadera.

Mada je tema o pet godina članstva u EU, Jadranka Kosor je nekako uspjela, ničim izazvana, spomenuti i “ustaše i partizane”. Točnije, da ne cjepidlačim, pozdrav “Za Dom – Spremni”. Rekla je, po Večernjem.hr : “- Da je kad smo završavali pregovore neka ploča s natpisom Za dom spremni osvanula u Jasenovcu, gdje to znači samo jedno – teška, gruba, užasna provokacija, i da mi nismo na to reagirali, sigurna sam da bi isti dana nazvala gospođa Viviane Reding tadašnja povjerenica za pravosuđe i potpredsjednica EK, i pitala me što radim. To su neke stvari o kojima moramo ozbiljno razgovarati vrlo hrabro, vrlo otvoreno – rekla je Kosor. Dodala je da bi odmah pozvala ljude koji su postavili ploču i rekla im da je uklone sami ili da će je ukloniti oni.”

Bivša premijerka je ovdje zaigrala na kartu “što bi bilo kad bi bilo”. I sad bi mi svi mogli reći da bi uistinu tako i bilo. Možda. Da nije računalnog pamćenja. Gospođa Kosor je i ranije, na svojoj najpopularnijoj platformi, Twitteru, izjavila otprilike isto.

Međutim, dok je bila ministrica u vladi koju je vodio Ivo Sanader, Jadranka Kosor je drugačije postupala:

Na ovoj slici se gospođa Kosor ne srami biti kraj HOS-ovog grba ni uz pozdrav “Za Dom – Spremni”. Ništa od tog joj ne smeta. Dapače.

Zaključak

Jadranka Kosor je “zaboravila” kako je postupala prije nekoliko godina. Što je radila i gdje se sve slikala. Možda je ona “zaboravila”, ali uvijek ima netko tko će je podsjetiti.
Ne tješimo se. Nije zaboravila. Ona je samo tipična hrvatska političarka. Radi jedno, misli drugo, govori treće….a redoslijed se samo mijenja zavisno od toga je li na vlasti ili van vlasti. Čista manipulacija s javnošću, računajući da smo svi ovce s pamćenjem zlatne ribice.

Napomena: Ovaj članak je pisan uz upotrebu trenutno dostupnih informacija. Pokaže li se da su informacije netočne ili da postoje nove informacije, članak ćemo nadopuniti i promijeniti. Ako imate informacije s kojima možemo nadopuniti ili ispraviti članak kontaktirajte nas na info@dubokavoda.com.

Facebook komentari