Vijest Maxportala da ministrica Divjak laže o pedofiliji u lektiri je manipulacija

Širimo činjenice
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Maxportal je objavio vijest i priložio “dokaz” o lažima ministrice Divjak i ministarstva obrazovanja o pedofiliji u lektiri.

Knjiga Zoran Ferića je 2016. g bila uvrštena u popis predložene lektire

Podsjetimo: na HTV-u je ministarstvo prozvano zbog širenja pedofilije u u kurikulumu za hrvatski jezik. Optužbe su se odnosile na djelo Zorana Ferića “Anđeo u ofsajdu”. Ne ulazimo u to je li djelo pedofilija ili ne, te je li primjerena za djecu te dobi ili nije. Radi se o tome jesu li optužbe da je navedeno djelo uvršteno u kurikul i lektiru za hrvatski jezik. Maxportal tvrdi da ministrica Divjak “laže” i poziva se na popis predložene lektire iz 2016. godine. Isti se može naći na poveznici stranice kurikulum.hr. Ponavljamo, popis je iz veljače 2016. godine.

Popis na koji se ministarstvo poziva je iz veljače 2018. godine. Nalazi se na stranicama ministarstva. U tom popisu nema knjige Zorana Ferića “Anđeo u ofsajdu”. Postoji sumnja koju Maxportal provlači kroz tekst da je popis u kojem je bila Ferićeva knjiga uklonjen sa stranica ministarstva. To nismo uspjeli utvrditi sa sigurnošću.

Zaključak

Maxportal.hr nastoji navesti čitatelje u zabludu. Radi li se o tome ili nisu dovoljno dobro provjerili poveznice i datume u predloženim kurikulima, teško je procjeniti. Tekst je klasična dvojbena manipulacija. Međutim, dobar dio čitatelja će prihvatiti tvrdnju da ministrica Divjak laže i mulja. Ipak je političarka. Kako bilo, Maxportal.hr nije ponudio dokaze da ministrica laže. Bez obzira koliko puta to napisali u naslovu.

Napomena: Ovaj članak je pisan uz upotrebu trenutno dostupnih informacija. Pokaže li se da su informacije netočne ili da postoje nove informacije, članak ćemo nadopuniti i promijeniti. Ako imate informacije s kojima možemo nadopuniti ili ispraviti članak kontaktirajte nas na info@dubokavoda.com.

 

Facebook komentari