Bizaran video prilog u RTL vijestima o fontani u Konjščini

Širimo činjenice
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

U hrvatskim medijima čovjek može naići na svakojake gluposti i bizarnosti koje ti isti mediji javljaju ili izmišljaju. Neke stvari su izmišljene, neke preuveličane ili drugačije protumačene, a neke su stvarno bizarne. U takvu kategoriju možemo svrstati i video prilog u vijestima RTL-a, a koji je vrlo brzo, jedva dočekavši, prenio i portal Index.hr. Ali kako se ono kaže: “Ali to nije sve…”. Pa imamo još nekoliko sličnih bizarnih članaka, a pojedini mediji prave čitave serije članaka o toj temi. U Hrvatskoj trenutno se nema o čemu drugome pisati.

O čemu se radi?

U Konjščini se uređuje trg i najjednostavije i najefektivnije je napraviti fontanu. To je filozofija još iz doba Rimskog carstva. Trg se poploča, napravi se fontana, pogotovo na malom prostoru. Na većem se može napraviti i park. Može se dignuti spomenik, ali u tom slučaju se digne halabuka oko toga kome dignuti spomenik. Zato je fontana najjednostavnija. Osim ako niste Milan Bandić. Onda vas napadnu i zbog fontane.

Početkom godine, vlasti Konjščine su preimenovale dio ulica i prostora i pretvorile ga u trg i imenovale ga Trgom Franje Tuđmana. Vrlo brzo je donesena odluka o uređenju trga i da se dio sredstava povuče iz EU fondova. Razlog za uređenje trga je, po vlastima Konjščine, to što u općini ne postoji prostor za kulturne ili neke druge javne manifestacije na otvorenom.

Izvor optužbi o ustaštvu

Izvor ove bizarne priče ili konstrukcije se nalazi u članku iz Nacionala. Prema anonimnom izvoru, načelnik općine mu je izjavio da
je načelnik Krznar u nekoliko navrata rekao da će napraviti pravi hrvatski trg: „Krznar je naglasio da će tim komunjarama i partizančekima napraviti pravi hrvatski trg koji će se noću vidjeti i iz aviona. No osim što je sporan i izgled same fontane, sporno je i što sam taj nakaradni objekt utječe na živote građana Konjščine.“
Ukratko, optužba da je načelnik Krznar ustaša dolazi od anonimnog izvora. Na tome se temelji i Nacionalova optužba. Naravno, tu je i dokaz, dodatni, da je Krznar ustaša jer je organizirao Thompsonov koncert!!??

Naravno, fontana jest u obliku slova “U”. Ili potkove. Ili apside. Ili polukruga. Ili… bilo čega sličnog. A čak i da je oblik slova “U” osnova za fontanu, u čemu je problem? Jesmo li u Jugoslaviji u 80-tim godinama prošlog stoljeća? Tada je logo koji je izradio dizajner Boris Ljubičić osvojio drugo mjesto, a logo koji je bio u obliku slova “Y” (ćirilično “U”) pobijedio na “natječaju.” (na dnu članka) .

Logo Univerzijade 1987.

Zaključak

Medijski napisi , video prilozi i objave na društvenim mrežama o fontani u Konjščini su najobičnije medijsko izdr…silovanje javnosti nebitnim temama. Vide se ustaše i unutrašnji neprijatelj na svakom koraku. Paranoja vlada, a to više govori o onima koji o tome kukaju i to objavljuju nego o stvarnoj situaciji u društvu. Riječ je o bolesnicima koji nam vladaju medijima i na ovakav način pokušavaju:
1. zaplašiti javnost s bilo kakvim ustaštvom;
2. zaraditi dodatnu čitanost i klikanost na račun ustaša i partizana.

Ukratko, takav oblik “novinarstva” se naziva modernim nazivom “dnovinarstvo”.

Napomena: Ovaj članak je pisan uz upotrebu trenutno dostupnih informacija. Pokaže li se da su informacije netočne ili da postoje nove informacije, članak ćemo nadopuniti i promijeniti. Ako imate informacije s kojima možemo nadopuniti ili ispraviti članak kontaktirajte nas na info@dubokavoda.com.

Ako vam se svidio članak, počastite autora pivom.

Svidio vam se tekst? Počastite autora pivom.
Facebook komentari