Može li muškarac roditi dijete?

Širimo činjenice
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Naravno da je odgovor na pitanje iz naslova da ne može. Svaki muškarac koji može roditi zapravo nije muškarac. Kod ljudske vrste stvar je vrlo jednostavna…rađaju samo žene. Ako je tako, o čemu onda javljaju hrvatski i svjetski mediji, pa i 24sata u svojem članku : “Transeksualni muškarac rodio pa poručio: ‘Nemojte to raditi!'”

Transeksualni muškarac je zapravo – žena

U članku na 24sata.hr ne doznajemo sve činjenice o “gospodinu” koji je rodio kćer. Međutim, u britanskim medijima je stvar malo detaljnije objašnjena.  “Gospodin” nije muško već je – žensko.  Kako to? Stvar je jednostavna.Žena je rođena prije 21 godinu sa svim fizičkim obilježjima djevojčice, pa i sa ženskim spolnim organima. Pohađala je školu za djevojčice iz koje je izbačena sa 14 godina starosti. Kad je postala punoljetna, odlučila je postati “muškarac”.

Kako žena postaje muškarac? Biološki je to trenutno nemoguće jer je spol definiran biologijom, kromosomima i genima. Kromosomi ljudima određuju spol:
“U sisavaca i nekih vrsta kukaca (vinska mušica) postoje dvije vrste spolnih kromosoma: X i Y. Ženke su XX – HOMOGAMETNI SPOL: sve jajne stanice nose jedan X kromosom.
Mužjaci su XY – HETEROGAMETNI SPOL; spermatogenezom nastaju dvije vrste spermija: X (50%) i Y (50%). Kojeg će spola biti potomak ovisi o tome koji će spermij (X ili Y) oploditi jajnu stanicu (X); za svaki spol vjerojatnost je 50%.”

“Spolni kromosomi nose gene koji nisu direktno uključeni u determinaciju spola, ali njihovo nasljeđivanje ovisi o nasljeđivanju spolnih kromosoma dakle vezano je uz spol.”

Navedeni citati su preuzeti iz web udžbenika iz genetike. Biološki, kromosomi su odredili naš spol prilikom začeća. I to se, trenutno, ne može mijenjati. Međutim, kao i kod svega u prirodi, pa i kod čovjekovog organizma, postoje određene anomalije, mutacije. Tako je moguće da se rađaju djeca sa fizičkim karakteristikama i dječaka i djevojčice, ili s nekim drugim problemima koji su vidljivi u kasnijoj dobi. Jedan dobar članak, s primjerima, možete pročitati ovdje. 

Transeksualni muškarac i transeksualna žena

Biološki, trans muškarac je žena, a trans žena je muškarac. Kao u matematici dok minus ispred broja mijenja njegovu pozitivnu ili negativnu vrijednost u suprotnu, tako vam je i s riječi “trans”.  U slučaju iz članka radilo se o ženi koja se nije osjećala ugodno u svojem tijelu i odlučila je, zakonski, postati muškarac. Takvo stanje Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) klasificira kao “mentalne poremećaje i poremećaje ponašanja”, pod šifrom F64 : poremećaj spolnog identiteta. 

U redu, ali kako, ako je riječ o mentalnom poremećaju, žena zakonski dobije dopuštenje ili što već, da postane muškarac?

Promjena spola u Velikoj Britaniji

U VB postoji nekoliko načina, zavisno od dijela Britanije u kojoj netko živi, kako se može promijeniti spol.  Ako je osoba maloljetna, potrebna joj je suglasnost roditelja. Bez suglasnosti je bitno imati 18 godina, dijagnozu rodne disforije koju izdaje liječnik, živjeti najmanje 2 godine u spolu u koji se želi pretvoriti i iskazati želju u tom spolu živjeti do kraja života.

Nikakva kirurška operacija nije nužno potrebna, tako da ni ova žena nije pristupila nikakvoj operaciji. Sve svoje spolne organe je zadržala, a nakon odluke da ima djecu, prestala je uzimati lijekove potrebne za tranziciju kako bi mogla zatrudnjeti. I tako je uspjela ući u povijest kao prvi britanski “muškarac” koji je zatrudnio i rodio dijete. Uzmimo, na primjer, da se radilo o muškarcu koji odluči postati žena. Isti zakonski put bi morao prijeći kako bi ga zakon priznao kao ženu, ali ako bi želio zatrudnjeti, čak i s operacijom uklanjanja muških spolnih organa i konstrukcije ženskih, to mu ne bi uspjelo. Razlog je očit: Priroda ne priznaje papir ni ljudske zakone. Biološki muškarac ne može zatrudnjeti.

Naravno, još ne. Tko zna što znanost još donosi.

Zašto se u medijima uvijek spominje da je riječ o muškarcu?

U zapadnim medijima, pa tako i u Hrvatskoj, sve više se piše na “politički korektan” način. Politički korektno je nazivati žene muškarcima i muškarce ženama ako oni to tako zažele. Neki u ovom slučaju upozoravaju da se zapravo radi o provođenju politike “rodne ideologije”. Sjećate se, pisao sam o tome dok se govorilo o “Istanbulskoj konvenciji”. Jedan od argumenata protivnika Konvencije je bio taj da se njenom ratifikacijom  u Hrvatsku uvodi rodna ideologija.

U SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji, transrodnost postaje sve više mainstream, a u Njemačkoj se uvodi i “treći spol”.Zakoni sve manje poštuju znanost, a sve više se priklanjanju ideologiji. Kritika “transrodnosti” se proziva transfobijom i diskriminacijom. Jedan od apsurdnijih slučajeva se dogodio lani uredniku studentskog lista “Critique” Angelosu Sofocleuosu. On je na Twitteru podijelio tvit u kojem se dijelio članak sa Spectator bloga pod naslovom “Je li zločin reći ‘žene nemaju penis’?” Uz članak je bilo napisano: “Podijelite ako žene nemaju penise.” Nakon toga se na njega stuštila gomila komentara, proglašen je transfobom i na kraju je bio prisiljen dati i ostavku na mjesto urednika studentskog lista. A i na mjesto predsjednika društva za slobodu govora. Uvrnuto, zar ne? Zbog korištenja svojeg prava na slobodu govora morao je dati ostavku na mjesto predsjednika društva za slobodu govora. Ludilo.

Što je bio njegov grijeh? Po novoj političkoj korektnosti, po novogovoru, žene imaju penise. Muškarce koji se osjećaju kao žene i misle da su žene, ne smijete vrijeđati govoreći im da nisu žene. I da nemaju penise. Valjda “one” znaju što imaju u gaćama.

Zaključak

Muškarci nisu žene niti su žene muškarci. Transžena je muškarac, a transmuškarac je žena. Bez obzira kako se oni osjećali i što mislili. Priroda je u tome stroga.
Sukladno tome, ni muškarci ne rađaju. Možda jednog dana dođe i to vrijeme i tehnologija manipuliranja genima dođe i do tog stupnja, ali trenutno nije tako. Zato je  članak u 24sata manipulacija.

Naravno, mediji plasiraju svoje članke. Na Zapadu su ovakve stvari redovite, LGBTIQ lobi je jak i svoje interese gura u javnost. U trenutnom fokusu je borba za prava trans osoba. Zato se javnost priprema na činjenicu da negdje u svijetu, naprednom i progresivnom, muškarci rađaju, a žene imaju penise i svima skupa dobro ide, pa što ne bi tako bilo i kod nas.

Naravno, muškarci ne rađaju i žene nemaju penise. Nema veze što je negdje u Kanadi ili Velikoj Britaniji to moderno reći, držimo se činjenica i zdravog razuma. Mediji u Hrvatskoj, pa i 24sata, se često pozivaju na znanost i ismijavaju “ravnozemljaše”, ali istovremeno, bez pardona, plasiraju članke u kojima muškarci rađaju.

Vjerodostojno, nema što.

Napomena: Ovaj članak je pisan uz upotrebu trenutno dostupnih informacija. Pokaže li se da su informacije netočne ili da postoje nove informacije, članak ćemo nadopuniti i promijeniti. Ako imate informacije s kojima možemo nadopuniti ili ispraviti članak kontaktirajte nas na info@dubokavoda.com.

Ako vam se svidio članak, počastite autora pivom.

Svidio vam se tekst? Počastite autora pivom.
Facebook komentari