Osnovna činjenica: svugdje na Zemlji djeluje gravitacija

Širimo činjenice
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

U znanosti postoji mnogo nepoznatih, neobjašnjivih i neotkrivenih stvari, fenomena, pojava, događanja…ali jedna je poznata i svima znana. Zove se gravitacija. Gravitacija je zapravo jedna od osnovnih sila koje djeluju u svemiru. Najbolje je osjećamo mi, stanovnici planete Zemlje. Zahvaljujući gravitaciji postojimo i možemo hodati po Zemlji. Uglavnom, ako niste spavali na satovima fizike u osnovnoj školi, činjenice o gravitaciji bi vam trebale biti poznate.

Zato je suludo uopće provjeravati jednu ovakvu činjenicu. Ali moramo napisati ovaj članak, jednostavno zato jer i u 21.  stoljeću postoje mediji koji pišu o “pet fenomena na Zemlji gdje gravitacija ne postoji”. Jest, riječ je o express.hr.  A sam članak ima više od 25000 pregleda. Nadajmo se da nitko od čitatelja tog članka neće povjerovati u ovakve neznanstvene tvrdnje.

Istina, sam članak opisuje te “fenomene” i naglašava da se radi ili o sasvim prirodnoj pojavi poput nizbrdice na cesti ili optičke varke, ili o jakom vjetru. Znate već ono, sasvim obične stvari. Jedino za peti “fenomen” autor članka nije siguran je li riječ o optičkoj varki ili tamo stvarno gravitacija ne djeluje. Ne brinite, i tamo djeluje gravitacija, riječ je samo o optičkoj varci i pokušaju privlačenja turista. Takvih je mjesta nekoliko samo u SAD-u. Ali naslov…čovječe, i još je pod kategorijom znanost! Više znanosti ima u Mišakovoj emisiji.
Ako želite pročitati sličan članak možete to na ovoj poveznici.

Stvari su još uvijek tradicionalne i staromodne, gravitacija još uvijek postoji, jabuka pada sa stabla, Zemlja se vrti oko sunca i okrugla je…znate, sve ono što su vas učili u osnovnoj školi. I vrlo je vjerojatno da će stvari i ostati takve, bez obzira što vam express.hr ili dugi portali i mediji govorili.

Zaključak:

je li uopće potreban neki zaključak?

Gravitacija
Gravitacija je gadna stvar.

Napomena: Ovaj članak je pisan uz upotrebu trenutno dostupnih informacija. Pokaže li se da su informacije netočne ili da postoje nove informacije, članak ćemo nadopuniti i promijeniti.

Napomena napomeni:  ako se ijedna od ovih činjenica promijeni…

Facebook komentari