Dnevno.hr laže o tome da je Šešelj uhapšen 1991.

Širimo činjenice
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Članak pod naslovom “Zašto smo oba krvoloka pustili na slobodu?Abolirali smo četničkog vojvodu! Dokument ne laže:1991. smo uhitili pa pustili Šešelja” objavljen na portalu Dnevno.hr je lažan. Članak sugerira nekoliko stvari:
– hrvatske vlasti su uhapsile Vojislava Šešelja 1991. godine;
– pravomoćno osudile 1992. godine;
– abolirale 1998. godine;
– nakon toga ide priča o Arkanu i njegovom hapšenju.

Međutim, Vojislav Šešelj nikad nije uhapšen od strane hrvatskih vlasti. Suđeno mu je u odsutnosti i presuđeno 1992. godine. Postupak izvršenja kazne je obustavljen, vjerojatno 1998. godine. Ali ni to nije poznato, jer Dnevno.hr ne postavlja kompletan dokument na koji se poziva, već samo prvu stranu.

Zaključak

Dnevno.hr manipulira člankom iznoseći u njemu nekoliko poznatih i manje poznatih činjenica i uz njih plasira lažne podatke. Šešelj nikad nije uhapšen u Hrvatskoj, a da i jest, teško bi ga bilo osuditi za nešto osim za verbalni delikt (poticanje na nasilje u najtežem slučaju). Mada Haški sud nije neko mjerilo, činjenica je da su pokušali osuditi Vojislava Šešelja zbog ratnih zločina ali u tome nisu uspjeli. Čisto sumnjam da bi Hrvatska bila veće sreće.
Ako dokument ne laže, laže Dnevno.hr.

Napomena: Nadopuna ovog članka s novim informacijama, nalazi se na ovoj poveznici.  Vojislav Šešelj je u jednom trenutku uistinu bio u rukama hrvatske policije. Što se zapravo dogodilo, ostaje mutno, jer su informacije oprečne.

Napomena: Ovaj članak je pisan uz upotrebu trenutno dostupnih informacija. Pokaže li se da su informacije netočne ili da postoje nove informacije, članak ćemo nadopuniti i promijeniti. Ako imate informacije s kojima možemo nadopuniti ili ispraviti članak kontaktirajte nas na info@dubokavoda.com.

Facebook komentari