Facebook stranica “Smrt komunizmu” je satirična stranica

Širimo činjenice
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

U zadnjih nekoliko dana Facebook stranica “Smrt komunizmu” je objavila nekoliko fotomontaža sa navodnim izjavama određenih političara. Počeli su s navodnom izjavom Borisa Blažekovića o “fašistima” koji su spriječili njegovo imenovanje za generalnog konzula u New Yorku.

Nakon toga su nastavili u “revijalnom” tonu i prenijeli navodne izjave direktorice UNESCO-a, Audrey Azelay (krivo su napisali ime).

 

Pa onda sa reakcijama Blažekovićeve stranke, HNS-a. Nakon stranke, nastavili su i s bivšim članovima HNS-a. Poput Anke Mrak – Taritaš, Beusa- Richemberga, a i s nekim članovima SDP-a, (Maras, Stazić, Ingrid Antičević-Marinović).

U objavama su krivo i pogrešno navedene neke stvari. Na primjer, HNS više nije stranka Vesne Pusić. Ona je osnovala stranku GLAS, skupa s Ankom Mrak-Taritaš i Beusom – Richembergom. Priča koju “Smrt komunizmu” slaže je ta kako se HNS buni protiv odbijanja imenovanja Borisa Blažekovića generalnim konzulom (što je istina) navodeći kao razlog fašizam. A onda kao fašiste proglašavaju sve one koji su protiv tog imenovanja. U jednoj montaži spominju i mogućnost da se Anka Mrak – Taritaš iseli iz Hrvatske, što je sasvim nemoguća i nevjerojatna stvar. Naime, njoj i ostalim političarima je tako dobro u Hrvatskoj da im ni u ludilu ne bi palo na pamet da se isele iz Hrvatske.

Zaključak

Facebook stranica “Smrt komunizmu” je satirična stranica koja se ismijava s politikom i političarima. Trenutno im je na meti Boris Blažeković i oni političari kojima se priviđaju fašisti u Hrvatskoj. Koriste takvu situaciju za svoju satiru. Problem nastaje kad se ove fotomontaže šire po društvenim mrežama, bez napomene da se radi o satiričnoj stranici.  Neki ljudi su ozbiljno shvatili fotomontaže i navodne izjave političara. Tako su se neki prerano poradovali da će se Anka Mrak- Taritaš stvarno iseliti iz Hrvatske.  Nažalost neće. Ne moramo ni provjeravati. Jer… političarima je u Hrvatskoj predobro.

Napomena: Ovaj članak je pisan uz upotrebu trenutno dostupnih informacija. Pokaže li se da su informacije netočne ili da postoje nove informacije, članak ćemo nadopuniti i promijeniti. Ako imate informacije s kojima možemo nadopuniti ili ispraviti članak kontaktirajte nas na  info@dubokavoda.com

Facebook komentari